Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Κάτω το ρατσιστικό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση της ΕΕ – να γκρεμίσουμε τα δολοφονικά τείχη του κεφαλαίου

Ενώ ακόμα τρία προσφυγόπουλα έβρισκαν τραγικό θάνατο πνιγμένα στα ανοιχτά της Χίου, η ΕΕ έρχεται να υψώσει ακόμα πιο δολοφονικά εμπόδια σε πρόσφυγες και μετανάστες. Όπως συνέβη πέρυσι στο έγκλημα της Πύλου με τη δολοφονία πάνω από 600 προσφύγων με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης, του Λιμενικού και της FRONTEX.

Η υπερψήφιση στις 10/4 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του πιο αντιδραστικού και ρατσιστικού Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ έρχεται να θεσμοποιήσει τις άθλιες δολοφονικές πρακτικές της FRONTEX, των συνοριοφυλάκων και των Ακτοφυλακών των μεσογειακών χωρών, τις πολιτικές των επαναπροωθήσεων, των φραχτών και των στρατοπέδων συγκέντρωσης, τις πολιτικές συνεργασίας με την Τουρκία, τη Λιβύη, την Τυνησία, που μετέτρεψαν τη Μεσόγειο σε υγρό νεκροταφείο για πάνω από 20.000 πρόσφυγες από το 2015 μέχρι σήμερα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, που πρωτοστάτησε στην εγκληματική πολιτική αποτροπής των προσφύγων, δηλαδή των κατατρεγμένων των δικτατοριών, των πολέμων, της πείνας και της κλιματικής κρίσης, υπερηφανεύεται για τη συμβολή της σε αυτό το έκτρωμα.

Όπως και οι άλλες κυβερνήσεις της ΕΕ, η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιεί τον ρατσισμό και την ισλαμοφοβία για να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και τον λαό, που εξοργίζεται από την ακρίβεια και τα ληστρικά κέρδη των εταιρειών, από την καταδίκη του σε μια σκυφτή ζωή μέσα στους οικονομικούς περιορισμούς, την πολεμική προετοιμασία και την περιβαλλοντική καταστροφή.

Το νέο ρατσιστικό Σύμφωνο της ΕΕ αναιρεί στην ουσία την πρόσβαση στο δικαίωμα στο άσυλο, καταργώντας θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου, και οδηγεί σε άμεσες απορρίψεις πριν γίνει καν αίτηση για άσυλο, φυλακίσεις και στρατόπεδα συγκέντρωσης στις χώρες υποδοχής, βιομετρικό φακέλωμα ακόμα και παιδιών, δολοφονικές επαναπροωθήσεις σε χώρες κολαστήρια για τους μετανάστες (όπως η Λιβύη) και μαζικές απελάσεις μεταναστών, ακόμα και σε χώρες άσχετες με την προέλευσή τους, όπως η Ρουάντα.

Αυτές οι αποφάσεις του ευρωκοινοβουλίου και της ΕΕ ανοίγουν παραπέρα τον δρόμο για την ακροδεξιά και τους φασίστες, που βλέπουν την κανιβαλική γραμμή τους να γίνεται αποδεκτή και κυρίαρχη μέσα στους ευρω-θεσμούς, που κάποιοι θεωρούν πως είναι χώροι… δημοκρατίας και εκφραστές του «κράτους δικαίου», ενώ καταργούν ακόμα και τη Σύμβαση της Γενεύης για τους πρόσφυγες.

Το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση αποτελεί τον δίδυμο αδελφό του Συμφώνου Σταθερότητας, που πετσοκόβει μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες για την παιδεία και την Υγεία, την ώρα που σπαταλά δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς και φράχτες.

Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, μια ένωση του κεφαλαίου και των πολυεθνικών, του ρατσισμού, της εκμετάλλευσης, του πολέμου, της περιβαλλοντικής καταστροφής, του σεξισμού και της ανελευθερίας. Δεν μεταρρυθμίζεται, δεν βελτιώνεται, μόνο ανατρέπεται. Ο αγώνας για απειθαρχία – ρήξη – αποδέσμευση από την ΕΕ είναι ζωτικής σημασίας για το εργατικό κίνημα και την Αριστερά.

  • Να καταργηθεί το ρατσιστικό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ. Να μπει τέλος στις δολοφονικές πολιτικές της ρατσιστικής ΕΕ φρούριο που πνίγει τους πρόσφυγες.
  • Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι. Οι ζωές των προσφύγων μετράνε. Καμιά ζωή δεν είναι λαθραία.
  • Αγωνιζόμαστε για ανοιχτά σύνορα για την προσφυγιά, για να πέσουν οι φράχτες, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης , για άσυλο, χαρτιά και δικαιώματα σε πρόσφυγες και μετανάστες.
  • Καμία συγκάλυψη στη δολοφονία των 600 προσφύγων στο ναυάγιο της Πύλου από κυβέρνηση, Λιμενικό, Frontex. Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.
  • Απειθαρχία – ρήξη – αποδέσμευση από τη φυλακή της ΕΕ.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου