Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Ρέθυμνο: Εισβολή μπάτσων στο σπίτι φοιτήτριας και σύλληψή της για την αντιπολεμική της δράση!

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε προσαγωγή φοιτήτριας, μέλος της Αντάρα - Attack / στις σχολές του Ρεθύμνου και μέλους του διοικητικού συμβουλίου του Φοιτητικού Συλλόγου Κοινωνιολογίας, από αστυνομικές δυνάμεις που εισέβαλλαν στο σπίτι της στο Ρέθυμνο!

Αφορμή υποτίθεται, αποτέλεσε η έρευνα της αστυνομίας για να βρεθούν ποιοι ευθύνονται για την αναγραφή συνθημάτων που έγιναν στην πόλη του Ρεθύμνου υπέρ του λαού της Παλαιστίνης. Η πραγματικότητα είναι όμως πολύ διαφορετική!

Η εισβολή αυτή είχε σκοπό την τρομοκράτηση και την αποσιώπηση οποιαδήποτε φωνής αγωνίζεται συλλογικά και αντιτίθεται στο κατεστημένο! Είναι ξεκάθαρο και από τις πειθαρχικές διώξεις που δέχονται και οι φοιτητές/τριες/τα στην Πάτρα αλλά και από τις ποινικές διώξεις που έχουν δεχθεί προηγούμενα χρόνια φοιτητά στο Πολυτεχνείο Κρήτης! Επιπλέον είναι σαφής η πρόθεση του αστικού κράτους να ποινικοποιήσει οποιαδήποτε μορφή αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη! 

Όσο και να προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν δεν θα το καταφέρουν! Παλεύουμε πάντα για την αυτοδιάθεση των λαών, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στο σύστημα που τρέφει τους πολέμους αλλά και καθετί διαλύει τις ζωές μας!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει  την απαράδεκτη εισβολή ομάδας αστυνομικών στο σπίτι φοιτητών συνδικαλιστών στο Ρέθυμνο  και την προσαγωγή τους στην ασφάλεια, προκειμένου 

όπως  δήλωσαν να βρεθεί ποιος ευθύνεται για κάποια συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης που γράφτηκαν στην πόλη!!. .

Είναι όμως ξεκάθαρο ότι ο πραγματικός λόγος είναι η στοχοποίηση και η τρομοκρατία ενάντια στο φοιτητικό κίνημα, όπως φαίνεται και από τις πειθαρχικες διώξεις που την ίδια περίοδο ασκούνται σε αγωνιστές/τριες φοιτητές/ τριες στην Πάτρα, η ποινικοποίησης κάθε μορφής αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ και σύσσωμο το αστικο πολιτικό σύστημα στηρίζουν με κάθε τρόπο το Ισραήλ που διεξάγει γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινακου λαού με τις πλάτες ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Καμιά τρομοκρατία δεν μπορεί να ανακόψει τον αγώνα των φοιτητών και του λαού.   Δεν τρομοκρατούμαστε!  Δεν θα περάσει η προσπάθεια φίμωσης κάθε φωνής που διεκδικεί μια ζωή με αξιοπρέπεια κόντρα στην πολιτική κυβέρνησης και συστήματος . Μέσα από συλλογικούς αγώνες δίνουμε τη δικιά μας απάντηση!

Όλοι στην συγκέντρωση έξω απ’ το ΑΤ στις 18.00 μμ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου